хостинг joomla 2.5
туры в Египет
Spojnice za Pe cevi
xsme seal serbia sertifikat xsme seal serbia sertifikat
25 godina sa vama

Spojnice za Pe cevi


 

Tipovi: Ø32, Ø40, Ø50 mm

 

Spojnice su izrađene u svemu prema standardu JUS G.C6.605 (tačka 6.2.2.1.3. Spojnice od polipropilena s navrtkom za Pe cevi)

 

                    Spojnica se lako montira na cevi i može da izdrži pritisak do 10 bara (radni pritisak). Svi delovi sponice za Pe cevi osim konusnog prstena su izrađeni od Polipropilena    HIPOLEN P MA 2, proizvodnje Hipol Odžaci. Gumeni prsten je tvrdoće 50 šora. Konus je urađen od poliacetala(ULTRAFORM N2320 003 proizvodnje, BASF, Nemačka,) koji se useca u cevi tako da ne postoji mogućnost da se izvuče iz spojnice u slučaju vibracija nastalih uduvavanjem kabla.

 

Svaka spojnica ima trajnu oznaku proizvođača(ELPOS) i tipa(veličine) spojnice.Na pakovanjima se nalazi, šifra proizvoda, datum proizvodnje i datum završne kontrole.

  

SPISAK SASTAVNIH DELOVA:

 

-Telo spojnice(sa gumenim oringzima)

-Konusni prsten

-Navrtka spojnice

  

spojnica 1

 

 

UPUTSTVO ZA MONTAŽU

 

Pre početka montaže spojnica, Pe cevi moraju imati obrađene krajeve (krajevi ne smeju imati „pucne“ usled rezanja testerom i ugao mora biti upravan).

 

                   Montaža počinje time što se na obrađen kraj Pe cevi postavlja navrtka spojnice i konusni prsten.Voditi računa da konusni prsten useca Pe cev, pod silom iz jednog pravca, i da njegov položaj mora biti kao na slici.Montirati ga ne više od 20 mm od kraja cevi.

 

 

 

Nakon toga ugurati cev u telo spojnice do graničnika.Time će cev proći kroz gimeni prsten(oring), a konusni prsten će zauzeti potreban položaj

 

 

 

Zatezanjem navrtke za telo spojnice završena je montaža spojnice. 

 

 

 

Postupak ponoviti i za drugi kraj Pe cevi.